1 Kasım 2014 Cumartesi

Kadın Erkekten Ne İster

Yazan: Şaman Bayyurt

Öncelikle sağlam genler ister. Bu, eğer insan, mesela ticaret yapıyorsa o kişinin çok parası olması şeklinde görülebilir. Aslında yaptığı her ne olursa olsun başarılı erkek ister. Bunu sadece paraya indirgemek yanlış olur çünkü kadın, zevkine, eğilimine bağlı olarak az satan ama bir aile geçindirebilecek kadar kazanabilen bir ressam ya da bir şairle de beraber olabilir. Yaptığı işte başarılı olan erkeği yani en ilkel insan olarak düşünürsek ava çıkıp eve yemek getirebilen adamı ister. 

Sağlam genler demişken aynı zamanda güçlü olan adamı ister. Sonuçta kendisini, genetik olarak yapmak zorunda olduğu çocuğunu, ailesini ve onları barındıran evini koruyabilmelidir erkek. Burada güç derken tabii ki sadece kol gücünden bahsetmiyorum ki kol gücü de aslında kadının güç kriterlerinden biridir. Yine de erkeğin ruhsal gücü, zekası, yaratıcılığı vb. De o kadın için güç ifade edebilir. 

Hala sağlam genlerdeyiz aslında, kadın bunların yanı sıra yanına yakıştıracağı görsel çekiciliği olan adamı ister ki bu da güzel genlerin birleşip daha da güzelleşmesi amacıyla yapılan doğal bir seçimdir. Sonuçta hiç kimse çirkin bir çocuk sahibi olmak istemez. 

Kadın, erkeğin hem kendi kendini hem de kadınını sevenini ister. Ancak, kendisini seven bir insanın içinden taşan sevgi hem kadınını hem de çocuğunu sevgiye boğabilir. 
Kadın, konuştuğunda ( ki az da konuşmaz ) dinleyen erkeği ister. Çocuksu istekleri nedeniyle aptal yerine koyulmaya tahammülü yoktur ki aptal da değildir sadece erkekten çok farklı şekilde düşünür ve problemleri çözer bunun da dikkate alınmasını en azından fikirlerine saygı duyulmasını ister. 

Kadın, erkeğin kadına saygı duyanını ister ki onunla çocuğunu yetiştireceği yuvasına yıllarca, mümkün mertebe az tartışmayla kadınsı sevgisini verebilsin. 

Kadın, saygının nasıl bir şey olduğunu bilir, o yüzden kendi kendine de çok saygı duyan erkeği tercih eder. Ancak böyle bir erkek sosyal yaşantılarında kendisi için biçtiği saygıyı toplumda, ona sağlayabilir ya da en azından o saygının azalmamasını sağlar. 

Kadın, erkeğin şefkatlisini ister ki yanında babasının yanındaki kadar yuvasında hissetsin. Çocuğunun da o mutlu yuvada büyüyeceğine inanabilmek için de ihtiyaç duyar şefkate. 

Kadın, sadakat ister erkeğinden, o, çocuğunun babasıyla yaşama içgüdüsüyle donatılmıştır ve erkeğin de soyunu mümkün mertebe çok yayma içgüdüsüne sahip olduğunu bilir. Kıskançlık yapar, hoşgörüyle karşılanmak ister. 

Kadın, erkeğin en azından kendisine, tamamen dürüst olanını ister. Burada sadakatten bahsetmiyorum, meraklıdır, erkeğin kendisine ait erkeksi problemlerini dahi bir çözüm getiremeyecek olsa bile bilmek ister. Her zaman kolay olmasa da aydınlatılmalıdırlar yoksa sorunu kendilerinde aramaya başlayıp yuvaya mutsuzluk getirebilirler. 

Kadın, zaman zaman hatta bir çok zaman sırf kendine yöneltilmiş paylaştırılmamış ilgi ister. Verilmezse mutsuz olur ki bu da yuvadaki genel mutsuzluğa yol açar. Bu bazen saniyeler, bazen dakikalar, bazen saatler sürebilecek aslında güzel değil de diyemeyeceğim uğraş için erkeğin zaman ayırması gerekmektedir. 

Kadın, her zaman ilk günkü gibi kendine aşık, gözleri parlayan adam ister. Bu biraz imkansızdır ama yine de ister. Bu durum yaratılamıyorsa bile bu istek hoşgörüyle karşılanmalıdır. 

Kadın, her ortamda kendisini en güzel bulan erkeği ister. 

Kadın, erkeğin güzel kokanını ister. O da aynı erkek gibi eşini koklamayı sever. 

Kadın, erkeğin sertini ister ki hem yatakta hem savunmada bir açıklıkları kalmasın. 

Ama aynı kadın erkeğin yumuşağını da ister ki kendisini tüm kırılganlığıyla erkeğine bırakabilsin. 

Kadın erkeğin duyarlısını ister ki saçını boyattığında ruhunu, dolayısıyla yüzünü güzelleştiren iltifatını alabilsin. Ah işte bu küçük ama kadın için çok önemli anlar yuvayı mutluluğa boğar. Erkeğinin istemeden de azıcık da olsa kaba olduğu durumlarda azıcık kırılan kalbini fark edip onu onarabilecek erkek ister kadın. 

Hem duygulanıp ağlayanını hem de cengaver olanını sever kadın erkeğin... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder