22 Aralık 2014 Pazartesi

Bir 3. dünya ülkesi olan ülkemizin cumhurbaşkanlığı binasının gerçek bir dünya liderine ev sahipliği yapan Beyaz Saray'dan 5 kat daha büyük olmasının sebebi nedir?

Ben anal fallus evresinde kalmışlığa yoruyorum, Freud baba der ki fetişizm, anneyi babayla paylaşamama, babanın otoritesini kabullenememe durumudur. Bunun üstüne annenin çocuğun üstüne çok düşmesi, çok sevgi göstermesi. Bunun doğal bir sonucu olarak çocuğun babanın erkeksi enerjisinden hem bi haber hem de anasının koruması altında büyümesi. "5 yaşındaki ruh haliyle" annesinin aşkı olarak kalması sorumludur. 5 yaşındaki çocuğun benim kumdan kalem en büyük olsun hırsı bence. Yalnız hem kale çok büyük hem de kullanılan kum çok pahalı... Bunun çağdaş psikolojide tek bir ismi var "fetişizm". 

Yanlış anlaşılmasın fetişizm ne eleştiri ne de hakarettir. Sadece durumun psikoloji dilindeki tanımı. Fetiş nedir? ... Fetiş eksik alınmış erkeklik duygularını çok kişiselleştirilen eşyalar sayesinde hissetmektir. Fetiş her insan için değişebilir boyutlardadır. Kimini saç tahrik eder, kimini ayak, kimini bir cep telefonu tatmin ederken kimini anca çok pahalı spor bir araba. Bir de bir sonraki fetiş objesi bir öncekinden daha kıyak olmalıdır. İnsan elinde bir fabrika varsa başka fetişlere yönelir ki o fabrika bile fetiş olmuş olabilir, bir şehir yönetiyorsa bir AVM ya da şatafatlı köprü de fetiş olabilir. Erkek enerjisini 5 yaşından itibaren reddetmiştir ve o eksiklerini tamamlamaya uğraşıyordur. Kadınlar bilmeyecektir belki ama libido her adama lazım. Libido bitti adam gitti olur... Bir ülke yönetiyorsa insan mesela kimsenin götünün değmediği yepyeni bir uçak, Topkapı sarayının 285 odası ve 43 salonu varken 1000 odalı bira saray da fetiş olacaktır. Hani elinde ABD ya da Çin bütçesi olsa nah buraya çiziyorum _________________________________________________________ Dünyanın en yüksek gökdeleni, dünyanın en uzun köprüsü gibi işlere girer. Gerçi kanal istanbul da bir fallus için kısa sayılmaz :) 

Yahu anlata anlata canım çekti ben de bir ülkeyi mutlakiyetle yönetmek istiyorum. Dev bir makina ve kumanda bende :) Nı ha hah ha ha...

Mutlakiyetle yönetilen ülke yöneticisi fetişizminin kurbanlarıyız. :) Beton kaplanan Taksim meydanı bir de taş döşense tam Rus meydanı olacak... Brejnev'i siz hatırlamazsınız tabi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder