7 Aralık 2014 Pazar

Peki Kimdir Bu Torunlar İnşaat ?

Şantiye'de saat 01:48 olmasına rağmen hala aktivite sürüyor. Hem yalan söylediler hem de yüzsüzce yalanlarına devam ediyorlar. Sizce Soma'da kaç işçiyi gömdüler? ... 



AKP döneminde yıldızı parlayan şirketin yönetim kurulu üyesi Aziz Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imam Hatip yıllarından bu yana yakın arkadaşı.
İşçilerin ölümüne yol açan Torunlar İnşaat’ın yönetim kurulundaki en dikkat çekici isim ise; Ali Çoşkun.Eski AKP milletvekili olan Ali Coşkun, 58 ve 59. Hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı. Coşkun; Torunlar Grubu’nda bir süre yönetim kurulu başkan vekilliği yaptı.
Bir dönem toptancılıkla da uğraşan ve daha sonra gıda pazarlamacılığı işine giren Torunlar Gıda’nın sahibi Aziz Torun, Forbes 100 listesine adını yazdıranlar arasında yer aldı. Özelleştirmeler, TMSF ihalelerinde sıklıkla gördüğümüz şirket, AKP’nin yardım olarak dağıttığı makarna, un, şeker gibi gıda maddelerinin satın alındığı şirket olarak da ön plana çıkmıştı.
STAR TV’ye de talip olmuştu
Birçok projesi olan firma, son dönemde ismini Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılacak proje ile duyurmuştu.
Torunlar’ın ismi bir dönem TMSF tarafından satışa çıkarılan Star TV ile de gündeme gelmiş ve kanala talip olmuştu.
Şirketin şu an yönetim kurulu üyesi olan Aziz Yeniay ise, 2004-2014 yılları arasında AKP’den Küçükçekmece Belediye Başkanlığı yaptı.
Bugün Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın arazisine yapılan rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansör zemine çakıldı. Olayda 10 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. İşçilerin cenazeleri Şişli Etfal Hastanesi morguna kaldırıldı.
Elbette yasa yapanlarda, insan hayatını hiçe sayıp daha çok kar elde etmek isyenlerde.
Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tüzük”ün yürürlüğe konulması; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 9/12/2013 tarihli ve 18201 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 16/6/2014 tarihinde kararlaştırıldı.
İş güvenliği ve işçi sağlığı önlemlerini inşaat firmaları lehine askıya alan yasanın altında kimlerin imzası var ?
1291

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder