22 Aralık 2014 Pazartesi

Bohem Korusu nedir? Ne gibi amaçları vardır?

Merak ettim araştırdım, bir çeşit mason derneğiymiş. Bir alıntı da yaptım ama bütün bu karanlık dernek etkinliklerine şüpheyle yaklaşmak gerekir. Malumunuz milletimiz komploları sever, benimser, anlatır, yayar. O nedenle alıntı yaptığım linki vermiyorum. Aşağıdaki İngilizce sayfayı da incelemenizi tavsiye ederim, üye listesi de var. Bu insanlar sağda solda etkinliklerini ve üye listelerini paylaşmayacaklarına göre Vikipedia'da yazan dahil tümü dernekten olmayanlar tarafından yazılmıştır. Tamamı yalan olabilir... 

"Bohemler Kulubü
Bohemian Grove olarak da bilinir. Bohemian Grove, Kaliforniya eyaletinin Monte Rio şehrinde, sadece erkeklerin kabul edildiği Bohemler Kulubü adlı organizasyona ait 11 km²’lik bir kamp alanıdır. Kızılçam ormanlarıyla kaplıdır. Her yıl Temmuz ortasında 2 hafta boyunca dünyanın en güçlü adamlarını ağırlamaktadır.

Bohemler Kulubü 1872’de kurulmuştur. Bohemler Grove (Bohemler Korusu) 1879’da Kulubün faaliyetleri için satın alınmıştır. Geleneksel Temmuz buluşmaları 1899’da başlamıştır. Üyeleri arasında pek çok sanatçı, müzisyen, büyük işadamları, (bazı ABD başkanları dahil) hükümet yetkilileri ve medyanın önde gelen isimleri yer almaktadır.

Üyelik için bekleme süresinin ortalama 15-20 yıl olduğu, en hızlı gerçekleştiği durumlarda bile en az 3 yıl gerektiği söylenmektedir. Üye adayları mevcut iki üyenin referansına ve desteğine sahip olmalıdır. Yıllık aidatın yanısıra 25 bin dolarlık giriş aidatı vardır. Üyelikte 40 yılı aşanlar “Eski Gardiyan” (Old Guard) sıfatını almakta ve kulubün toplantılarında öncelikli oturma hakkına sahip olmaktadırlar. Çok sıkı şartlar altında bazı toplantılara misafir de getirilebilmektedir. "


en.wikipedia.org/wiki/list_of_bohemian_c... 


Buradan daha fazla bilgi edinebilirsiniz: eksisozluk.com/bohemian-club--2960236

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder