7 Aralık 2014 Pazar

Pastafaryanizm nedir?



Bazı arkadaşların hala FSM’yi ve Pastafaryanizmi (Flying Spaghetti Monster/Uçan Spagetti Canavarı) bilmediklerini görüyorum. Bunun hakkında bilgilendirme yapmak boynumun borcudur... 

Pastafaryanizm veya Uçan Spagetti Canavarı, Akıllı Tasarım iddialarına antitez olarak gökten inmiş kitaplı ve tek olma iddiasında olmayan tek tanrılı bir dindir. Oregon Eyalet Üniversitesi fizik bölümü mezunu olan Bobby Henderson'a 2005′te vahiy inmiştir. 

Uçan Spagetti Canavarı bu dinin tanrısıdır. Bu dinin inananları kendilerine Pastafaryan demektedirler. 

Pastafaryan inancındaki Cennet’te göze çarpan iki nokta vardır. 

A) Uçsuz bucaksız bira volkanlarıyla doludur. 

B) Bir striptizci fabrikası vardır. 

Ayrıca 8 tane “Eğer Yapmazsanız Çok Memnun Olurum” kuralı vardır. 

1- Eğer benim Makarnavi varlığımdan bahsederken sofuluk taslamazsan, “ben senden daha kutsalım” gibi ahmakça davranışlarda bulunmazsan çok memnun olurum. Eğer bazı insanlar bana inanmazsa, sorun değil. Gerçekten de o kadar kendini beğenmiş değilim. Ayrıca meselemiz onlar değil, o yüzden konuyu değiştirme. 

2- Eğer benim varlığımı başka insanları bastırmak, buyruk altına almak, cezalandırmak, deşmek, ve/veya, yani işte, kaba davranmak için kullanmazsanız çok memnun olurum. Ben kurban talep etmiyorum, ve saflık dediğin suda olur, insanda değil. 

3- Eğer başka insanları yargılamak için nasıl göründüklerine, veya nasıl giyindiklerine, veya nasıl konuştuklarına bakmazsan, veya, yani, iyi davran işte, tamam mı? Ha bir de şunu kalın kafalarınıza sokun: Kadın = insan. Erkek = insan. Aynı = aynı. Biri diğerinden daha iyi değildir, tabi konumuz moda değilse, zira kusura bakmayın ama onda üstünlük kadınlarda, ha bir de mor ile fuşya arasındaki farkı bilen bazı erkeklerde. 

4- Eğer sizin ve karşınızdakinin yasal yaş sınırı ve ruhsal olgunluğa ulaşması koşuluyla sizi inciten, veya arkadaşınızın gönlünün ve iradesinin razı olmadığı ilişkilere girmezseniz çok memnun olurum. İtirazı olanlara ise şunu söyleyebilirim: gidin kendinizi s****! (özgün metindeki gibi sansürlenmiştir) . Eğer bu cevaptan hoşlanmazlarsa gidip televizyonlarını kapatsınlar, yürüyüşe falan çıksınlar. 

5- Eğer başkalarının bağnaz, kadın düşmanı, nefret içeren fikirleriyle miden boşken yarışmaya kalkmazsan çok memnun olurum. Önce yemek ye, sonra ne b** yersen ye! 

6- Eğer Makarnavi varlığıma adamak üzere milyon dolarlık kiliseler/tapınaklar/camiler/sinagoglar/türbeler yapmak yerine parayı daha iyi amaçlarla harcarsan çok memnun olurum (istediğini seç) : 

A: Fakirliği ortadan kaldırmak

B: Hastalıklara çare bulmak

C: Barış içinde yaşamak, tutkuyla sevmek, ve kablolu televizyon fiyatını düşürmek Ben karmaşık karbonhidratlı sonsuz kudretli bir varlık olabilirim, ama hayattaki küçük şeyleri severim. Bana inan. Sonuçta yaratan benim. 

7- Eğer etrafta dolanıp herkese seninle konuştuğumu söylemezsen çok memnun olurum. O kadar ilginç biri değilsin. O kadar böbürlenme. Ayrıca sana insan kardeşlerini sevmeni söyledim, bu ipucu yetmiyor mu? 

8- Eğer, ee, ilgilendiğin konuda, yani çokça kapütilasyon/kayganlaştırıcı/Kayzer Wilhelm gerektiren bir konuda, kendine yaptırmayacağın işleri başkalarına yapmaya kalkmazsan çok memnun olurum. Eğer karşındakinin gönlü razı ise, (madde 4′e göre) yumul, ve Miki Fare aşkına, bir KONDOM TAK! Cidden, sadece bir lastik parçası. Eğer iyi hissetmeni engellemesini isteseydim onu dikenli olarak falan yaratırdım. 

Dünyaya en son inen kitaplı dindir. Kutsal kitapları Uçan Spagetti Canavarının Kutsal Kitabı'dır. Kitabı anlaşılabilir bir İngilizce'yle vahiy olduğundan yoruma, tefsire açık değildir. İnen son din olmasına rağmen sonuncu olma iddiasında da değildir. Bu dinin de diğer tek tanrılı dinler gibi, tanrıdan vahiy olduğu, Bobby Henderson'ın dinin peygamberi olduğu, kutsal kitaplarının da Uçan Spagetti Canavarının Kutsal Kitabı olduğu, kitabın da bizzat peygamber efendileri tarafından dikte ettirilen vahiyler şeklinde olduğu bilffil kutsal kitaplarında şüpheye yer bırakmayacak şekilde yazılıdır. 

Pastafaryan tanrısının en önemli özelliklerinden biri bütün dilleri bilmesi, anlamasıdır. Uçan Spagetti Canavarı'na hangi dilde dua ederseniz edin duanızı anlar ve aynı şekilde kabul görür ya da görmez (İngilizce ya da İtalyanca şartı yoktur. Zaten kutsal kitapları da bulmaca şeklinde yazılmamıştır. Her dile mükemmel bir şekilde tercüme edilebilir tanrısal mükemmellik ve basitlikte yazılmış bir kitaptır. Bu basitlik ve her dile çevrilebilme özelliği zaten kitabın gerçek vahiy olduğunun kanıtıdır.


Dinin diğer bir özelliği de diğer din mensupları ne hoş görülür, ne aşağılanır, ne tahammül edilir, sadece öyle oldukları kabul edilir ve herhangi bir mahalle baskısı bile yapılmaz. Hatta insanın hem başka bir dinden olup hem de Pastafaryan olmasına izin verilir.

Bu dinin en önemli sünneti baş örtüsüdür. Sadece kadınların değil erkeklerin de başlarını örtmesi Pastafaryan sünnetidir. 

Pastafaryanlar ABD'de bile rahatlıkla başlarını örtememekte ve sünnetlerini uygulayamadıklarından kendilerini zulüm altında hissetmektedirler. Son yıllarda özellikle ABD'de başörtüsü savaşı vermektedirler. 

Başörtülerindeki ufak farklılık, örtünün bezden değil de metalden olmasıdır. Pastafaryanlar türbanları metal file şekline olduğu için ötekileştirilmek istememekte ve bunun mücadelesini ne yazık ki neredeyse dünyanın her yerinde vermektedirler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder