28 Aralık 2014 Pazar

İneğe tapıyorlar diye güldüğümüz Hintliler dünyanın en büyük yüzen güneş enerjisi santralini yapıyor. Bizimki hala nükleer derdinde!

Güneş enerjisine yatırımlarını artıran Hindistan, çok büyük alan gerektiren enerji santrallerini su üzerine inşa edecek. İlk proje, dünyanın en büyük yüzen santralini yapmak. 


1395

Hindistan, dünyanın en büyük yüzen güneş enerjisi santralini inşa edecek. Batı Bengal eyaletinin başkenti Kalküta'da inşa edilecek 50 MW kapasiteli santral, yerel enerji firması NHPC ile Yenilenebilir Enerji Yüksekokulu'nun işbirliğiyle kurulacak. Maliyetinin 64 ile 72 milyon dolar arasında olması beklenen projede teknik bilgiden yapı malzemelerine ve bütçeye kadar tüm destek Yenilenebilir Enerji Yüksekokulu tarafından karşılanacak.

Hindistan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı'nın bütçesini sağladığı deneme süreci ekim ayında başlayacak ve ilk prototip Kerala nehri üzerinde inşa edilecek.
Deneme sürecinin ardından güneş panelleri su üzerine yerleştirilmeye başlanacak. Her bir 1 MW üretecek panelin yerleştirilmesinin, 1.18 milyon dolara mâl olması bekleniyor.
Hindistan, tarım ve orman arazilerini korumak için su üzerinde inşa etmeyi kararlaştırdığı güneş santrallerini, Japonya'da inşa edilen yüzen santrallerin bir benzeri olarak inşa edecek. Alan maliyetini ciddi anlamda düşürmesinin yanı sıra, güneş panelleri üzerini örttükleri suyun buharlaşmasını da önleyecek.
Hindistan, bugüne kadar yürüttüğü güneş enerjisi projesinde su kanalları üzerinde 1 MW gücünde santraller inşa ediyordu.

kaynak: fizikist.com/haber-dunyanin-en-buyuk-yuz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder