22 Aralık 2014 Pazartesi

Hayatta yaptığın yanlışları tekrar tekrar yapmak sanki sonucu farklı olacakmış gibi düşünmek insanın kendini kandırmasından başka neyi ifade eder?

Siz bakmayın büyük konuşanlara, hayatta yaptığı hataları sadece bir kere yapıp bir daha yapmayan kimse yoktur. Hayattaki problemler matematik problemleri gibi az yönlü ve açık değildir. Aynı hataları defalarca yapmanız gerekir ki hataların ortak özelliklerini belirlemek için elinizde yeterli veri olsun. Hayattaki hatalar birbirlerine öyle açıkça benzemezler ancak defalarca tekrarladığınızda benzerliklerini fark edersiniz. İşte o zaman matematiğe yakın bir denklem ortaya çıkartabilirsiniz. 

Bu soruyu soranlar genellikle ilişkisinden ağzı yananlar oluyor. Hep ilişkileriniz aynı şekilde bitiyorsa zaten ortada bir hata değil sizin var oluşunuz vardır. Kendinizi değiştirmeniz gerektiğini fark edene kadar o kötü duruma düşmeye devam edersiniz. Hep aynı tür insanlar karşınıza çıkar ya da siz hep aynı tip insanları hayatınıza alırsınız. Böyle kronik bir probleminiz olduğunu düşünüyorsanız bence uzman bir psikologa danışın ve sizi inceleyip size yol göstersin. Nasıl hiçbir sistem kendini analiz edemezse insan da edemez, dışarıdan bir bakış açısına ihtiyaç duyar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder