22 Aralık 2014 Pazartesi

İçtiğimiz suyun içindeki kirecin vücudumuza zararları veya faydaları nelerdir?

Suyun içindeki kireç (CaC03) ve Magnezyum (Mg) vücut için tamamen gerekli maddelerdir. Kalsiyum eksikliği öncelikle kemik erimesine yol açar. Varlığı ise miyokardiyal sistemin çalışmasını, kalp ve kas etkileşimini, hücreler arası iletişimi ve kanın kolayca pıhtılaşmasını sağlar. Kalsiyum eksikliğinin ayrıca hipertansiyona yol açtığı da kanıtlanmıştır. Ayrıca kireçsiz su, içinden geçtiği metal boruları, depolandığı metal kazanları da aşındırarak içinde çözülmesini sağlayarak metalleri de beraberinde içmemize neden olur. Dünya sağlık örgütü uzmanları (WHO) en az orta sertlikteki suların içilmesini tavsiye ediyorlar. Bu da 76-150 mg/l 'ye tekabül ediyor. 

Bugüne kadar yapılan araştırmalarda yüksek kireçli sert suların insan sağlığına olumsuz bir etkisi olduğu gözlemlenmemiştir. Yine de sert sular yemeklerin, içeceklerin lezzetini bozar. 

kaynak: lenntech.com/health-risks-demineralized...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder