22 Aralık 2014 Pazartesi

Saçlar nasıl çabuk uzar?

Yıllarca afedersiniz kıçıma kadar saçlarım vardı. Nasıl uzattığıma gelince çok basit bir işlemdi. O kadar basit ki saçlarım uzasın diye çırpınan kadınlar kompleks düşünce yapılarıyla anlayamıyorlar. Saç uzatmadaki en önemli şey saçları kestirmemektir. Bir kısmınız tabii diyecek ki "eee bunu biz de biliyoruz. " Yıllarca kız arkadaşlarım kuaförden döndüklerinde "saçlarımı uzatacağım onun için kestirdim" dediler. Hep tekrar ettim, kuaföre gitmeyeceksiniz, bakımsızlıktan ya da uzun süre kesilmemekten uçları mı kırıldı; kendi kesebileceğiniz uzunlukta değilse çağırın bir arkadaşınızı kahve sohbetinin yanı sıra itinayla kırıkları kessin. Kuaföre giderseniz en az 5cm uçurur, istemediğiniz şekilde keser, belki de eve döndüğünüzde kendiniz düzeltmek zorunda kalırsınız ve o saçlar uzamaz. Bu kesme işlemi de iki aydan daha sık olmasın. 

Avrupalılar insanın sağlığının saçlardan görülür olduğunu söylüyorlar. Yani vücudunuza iyi bakıp dengeli beslenir, sigara da içmezseniz saçlarınız da sağlıklı olur. Yumurtalı saç kürleri bütün dünyada seviliyor. Benden de bir anne tarifi: 
  • Yumurta
  • Limon
  • Zeytin Yağı

Bir de Alman tarifi buldum:
  • Süzme yoğurt
  • Limon
  • Yumurta
Güzelce karıştırıp saçlarınıza ve kafa derinize masaj yapın, üstüne bir bone iyi oluyor yoksa her yere bulaşıyor. Bir saat kadar sonra da yıkayın. Bunu tabii her gün uygulamayın, haftada bir iyidir. 
Saçları yıkarken doğal şampuan, bulabilirseniz doğal saç kremi kullanın. Saç kürü adı altında kutularda satılan yoğun keremler saçlarınızı kür manyağı yapar ve bol bol da dökülmelerine sebep olur. 
Saç kurutma makinesini mümkün mertebe kullanmayın, hem kuruturken saçları çok çekiştirirsiniz hem de saçların kuruyarak çabuk kırılmasına neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder