22 Aralık 2014 Pazartesi

Kıskanmak sizce sahiplenmek midir yoksa saplantılı bir patoloji midir?

Kıskançlık kendine değer vermemekten başka bir şey değildir. Bir erkek kadınını cinsel olarak kendine bağlayamadığını düşünüyorsa kadınını kendine bağlayamadığını düşünür ki yanlış bir düşünce de değildir sonuncusu. Kadınının her an başka bir erkeği tercih edeceğinden korkar. Hele bir de geçekten cinsel olarak sıfıra yakınsa kıskançlığı hastalık boyutlarına ulaşır. Sahiplenmeyle alakası da yoktur, sahiplenme sadece şirin bir kılıf olarak kıskançlığın üzerine geçirilir. 

Kadın kıskançlığı da farklı değildir. Aynı şekilde kadın kendini yetersiz hissederse kıskanır. Süper güzel, seksi, sevgi dolu ve zeki bir kadının kıskançlık yaptığını hiç görmedim hayatta. Kıskanan kadının da genellikle bir şeyleri eksiktir. Ya güzel değildir, ya da erkeğine cinsel tatmin vermez. Kısaca yanında başka bir kadının kolayca tercih edilebileceği kadınlar kıskanç olur. 

Sonuç dersek kıskançlık aşağılık kompleksinin bir semptomudur, patalojik olabilecek şey semptom değil onun kaynağıdır.

Kendini seven, kendine güveni tam olan hiçbir insan kıskanmaz çünkü eşine layık olduğunu, başka birisinin kendi yerine tercih edilmeyeceğini bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder